Comenzi telefonice: 0336.802888 | 0770.707700

Despre Aerul Conditionat

 
 
 

Alegerea aparatului:

 • Primul pas pentru asigurarea confortului termic optim consta in alegerea corespunzatoare a capacitatii aparatului de aer conditionat.

  Daca luam in considerare ultimele 3 veri, cu temperaturi exterioare excesive (peste 35° C la umbra), depasind cu mult asteptarile standardizate, intelegem avantajul de a avea o mica rezerva de putere pentru sistemul de aer conditionat. De aceea, trebuie avute in calcul dimensiunile incaperilor, dupa cum sunt mentionate in tabelul de mai jos:


  Puterea aparatului (Btu/h)

  Birouri si Spatii Comerciale (mp)

  Locuinte (mp)

  9.000

  14-22

  18-25

  12.000

  20-30

  24-35

  14.000

  24-36

  28-45

  18.000

  33-55

  40-50

  22.000

  40-60

  48-70

  Inaltimea medie utilizata in calcule este 2,5 - 3 m.

 • Dupa dimensionarea corecta a aparatului, al doilea aspect important in buna functionare a acestuia consta in instalarea corespunzatoare.

  Motto: A trai in aer conditionat inseamna a trai mai mult si mai bine!

 • Un aparat (o instalatie) de aer conditionat si de ventilare produce si mentine conditii favorabile de viata intr-un spatiu dat.
 • A trai in incaperi prevazute cu aer conditionat (climatizare) si ventilare, scuteste organismul de eforturi suplimentare in fata unui mediu inconjurator agresiv din punctul de vedere al noxelor (temperaturi si umiditati nepotrivite, curenti de aer, mirosuri etc.).
 • Scopul aparatelor (instalatiilor) de conditionare a aerului si de ventilare este acela de a crea un mediu confortabil pentru ocupantii unei (unor) incaperi prin controlul starii aerului (temperatura, umiditate, grad de puritate, mirosuri, zgomot etc.).

  Aparatele de aer conditionat au si alte avantaje certe:

  (1) Puterea electrica este modica, unitatea interioara este usor de amplasat.
  (2) Jeturile de aer ale spliturilor cu viteze mici nu deranjeaza intr-o incapere, chiar mai mica.
  (3) Preturile sunt convenabile.
  (4) Filtrele din dotarea spliturilor sunt suficiente pentru incaperile relativ curate (birouri cu 1-2 persoane, anticamerele birourilor mici, camere de locuit, chiar dormitoare etc.).
  (5) Refrigerantul folosit este ecologic.
  (6) Nivelul de zgomot este extrem de scazut. Majoritatea sistemelor de aer conditonat au acum sistem silentios pentru utilizarea pe timpul noptii.
  (7) Functii standard: Racire Incalzire Deumidificare Ventilare
  (8) Kit de instalare gratuit, in limita a 3 sau 4 m de traseu frigorific. Garantie de la 3-5 ani.
   

  Ce face aparatul de aer conditionat?

  Aerul condiţionat este procesul de tratare a temperaturii, umidităţii, purităţii şi debitului aerului.

  Răcire
  Sistemele noastre de aer condiţionat oferă control precis al temperaturii. Puteţi intotdeauna să creaţi un climat in care vă simţiţi cel mai bine, cu temperatura cea mai potrivită. Crează nu numai confort, ci vă face să vă simţiţi proaspeţi şi activi in condiţii externe oricat de grele.

  Incălzire
  Sistemele de aer condiţionat pot deasemenea oferi căldură. Vă puteţi bucura de o temperatură constantă pe toată durata anului, indiferent de condiţiile exterioare. Este o alternativă ecologică la instalaţiile tradiţionale de incălzire pentru că practic extrage energia din aerul exterior şi o aduce in interior. De aici şi numele de pompă de căldură.

  Purificare
  Sistemele noastre de aer condiţionat produc aer curat, sănătos. Toate unităţile interioare sunt echipate cu filtre care reţin praful, polenul, fumul, ... din aer. In funcţie de nevoile clienţilor, nivelul de filtrare poate fi crescut. Purificarea este un factor critic pentru persoanele care suferă de alergii.

  Umidificare
  In modul răcire un sistem de aer condiţionat dezumidifică aerul, creand o senzaţie mai bună de confort. Ţineţi cont şi de faptul că un nivel corect de umiditate limitează creşterea microorganismelor şi mucegaiului, efect benefic pentru persoanele cu alergii. Un nivel confortabil al umidităţii este intre 40 si 60%. Deasemenea un nivel corect de umiditate asigură o durată mai mare de funcţionare pentru echipamentele electronice.

  Ventilaţie
  Ventilaţia poate fi integrată in sistemul de aer condiţionat. Evacuează aerul din interior şi introduce aer proaspăt, condiţionat din exterior. In afara sezonului, cand sistemul de aer condiţionat este oprit, ventilaţia poate lucra independent. Sistemele noastre de ventilaţie pot fi deasemenea instalate fără un sistem de aer condiţionat.


   

  De ce aer condiţionat?

  Cu un sistem de aer condiţionat puteţi crea un mediu confortabil, cu temperatură potrivită şi o umiditate confortabilă. Sistemele moderne de aer condiţionat produc aer curat, proaspăt şi dezumidificat. Toate acestea fără curent sau zgomot.

  Pe scurt, aerul condiţionat vă face să vă simţiţi mai bine, să fiţi mai activi, şi astfel să fiţi mai creativi şi mai productivi. Şi cui nu ii place să se afle intr-un magazin, restaurant sau hotel cu aer condiţionat, mai ales in lunile toride de vară?


  Efect asupra performanţei individuale?
  Există o corelaţie stransă intre performanţa unei persoane şi temperatura din imediata ei apropiere. Un mediu prea cald, prea rece sau prea umed nu va contribui la creşterea eficienţei muncii.
  Performanţa incepe să scadă la temperaturi peste 22°C, iar peste 26°C, ea scade dramatic. De aceea este important să se ţină temperatura sub control. Termenul de 'temperatură efectivă' include şi umiditatea din aer.

  S-a demonstrat ştiinţific că:
  Accidentele tind să se producă mai frecvent la temperaturi extreme - temperatura optimă se pare că este 20°C.
  Performanţa mentală şi ritmul muncii scad puternic cand este prea cald.
  Evident, asigurarea unui mediu constant are multe influenţe.
  Pentru ca o clădire să fie confortabilă şi eficientă, o atenţie deosebită trebuie acordată serviciilor.

  Efect asupra sănătăţii?
  Tot mai multă lume a inceput să fie interesată de calitatea aerului interior. Puteţi observa efecte asupra sănătăţii dumneavoastră de la poluanţii din aerul interior imediat după expunere sau chiar caţiva ani mai tirziu. Aerul condiţionat poate preveni sau reduce efectele asupra sănătăţii. Felul in care sunt construite casele şi clădirile pentru a conserva energia, a redus ventilaţia naturală a aerului proaspăt, care, in cel mai rău caz, conduce la sindromul clădirii bolnave. Dacă opriţi ventilaţia unei clădiri, veţi reduce energia necesară pentru a răci şi incălzi casa. Dar asta inseamnă şi că nivelele de umiditate sunt menţinute in interiorul casei prin recircularea aceluiasi aer şi poluanţi zi de zi. Praf, fum, bacterii, virusi, mucegai, ciuperci şi gaze circulă prin casă.
  Praful vine de la piele, păr, haine sau pantofi. Ciupercile şi mucegaiul pot veni impreună cu praful. Gazele pot fi generate de vopsele, adezivi şi coloranţi.
  Soluţiile de micsorare a concentraţiei poluanţilor din aerul interior sunt ventilaţia, filtrele şi controlul umidităţii. Aerul condiţionat oferă aceste soluţii. Fiecare unitate de aer condiţionat are un filtru. Tipul de filtru depinde de tipul de sistem. Un sistem cu ventilaţie integrată necesită un filtru mai puţin eficient. Eficienţa unui filtru este exprimată in procente de particule reţinute.

  Efect asupra echipamentelor electronice
  Aerul condiţionat nu numai că vă aduce confort, aer sănătos şi curat, dar are şi un efect pozitiv asupra echipamentelor electronice. In special funcţia de dezumidificare trebuie considerată.
  Nivelele joase de umiditate asigură o durată de viaţă mai lungă pentru echipamente. Un nivel de umiditate ?®ntre 40 si 60 % este recomandat pentru o conservare bună a echipamentelor interioare.

   
 
Informatii


www.EuroSistems.ro - Magazin Online - componente si sisteme IT & C, Sisteme de Supraveghere Video si aparate de Aer Conditionat, pentru casa sau afacerea dumneavoastra. Preturi excelente!
www.EuroSistems.ro - gasiti la noi orice notebook, laptop, calculator, sistem, componente it, periferice it, echipament audio, foto sau video, monitor led sau monitor lcd, consumabile din sfera it, navigatie GPS, cu si fara harta, jocuri, produse pentru retea, software cu licenta, precum un sistem de operare, office sau antivirus, telefon, articole supraveghere din sfera CCTV, precum: camere de supraveghere, DVR, camera tip dom (dome), lentila pentru camera video, sursa profesionala pentru supraveghere si aparate de aer conditionat, etc..
www.EuroSistems.ro - Va asteptam la noi pentru laptop-uri, calculatoare, componente IT, audio, foto, periferice, monitoare, consumabile, sisteme supraveghere si aparate aer conditionat la un pret excelent.
In cadrul departamentului de climatizare efectuam si instalare aer conditionat (montaj aer conditionat), precum si service aer conditionat si garantie aer conditionat pentru aparatele deja instalate, pentru moment doar in Galati si Braila. Tot in cadrul acestui departament putem face completare cu freon, fie ca este R407, R407C, R410, R410A sau chiar mai vechiul R22.
Transport Gratuit pentru comenzi de minim 900 lei (inclusiv TVA)