Comenzi telefonice: 0336.802888 | 0770.707700

Termeni Tehnici Aer Conditionat

 
 
 

Explicatii ale termenilor tehnici
mai putin cunoscuti publicului largClasa de energie
Clasa de energie este o noua metoda de marcare introdusa pentru a permite consumatorilor sa compare eficienta energetica a echipamentelor. Este in functie de EER si COP, astfel:

COP
Coefficient of Performance - coeficientul de performanta, este raportul dintre puterea electrica absorbita si puterea termica de incalzire generata. Spre exemplu, o pompa de caldura moderna va genera 3 kW de energie termica pentru 1 kW de energie electrica consumata. In acest caz COP va fi 3.

EER
Energy efficiency ratio- rata de eficienta energetica, este raportul dintre puterea electrica consumata si puterea de racire generata. COP si EER sunt marimi similare, dar sunt folosite pentru incalzire sau pentru racire.

- Valorile din tabele sunt exprimate in W/W, insa unii producatori folosesc pentru EER unitatile de masura Btu / h W. Pentru a face conversia in W/W trebuie sa impartiti la 3.412. Ex: EER= 11.00 Btu/hW => EER= 3.22 W/W => aparatul este clasa A de energie.

Pompa de caldura
Pompa de caldura este masina frigorifica ce poate inversa ciclul frigorific, astfel incat sa furnizeze caldura in loc de racire. Deoarece pompa de caldura foloseste agent frigorific este posibil se ridice temperatura aerului de la -15 grdC pana la o temperatura utila pentru incalzirea unei incaperi. Dificil de imaginat, dar inchipuiti-va ca un frigider inverseaza ciclul frigorific si grila neagra din spatele lui este foarte rece iar inauntru ar fi foarte cald. Pompele de caldura pot extrage caldura din aer, apa sau pamant si sunt folosite atat pentru racirea cat si pentru incalzirea unei cladiri in mod eficient si economic.

VRV si VRF
VRV este un sistem conceput si dezvoltat de Daikin Industries si inseamna "variable refrigerant volume" - "volum de agent frigorific variabil". Daikin detine marca inregistrata VRV, de aceea alti producatori folosesc termenul VRF "variable refrigerant flow" - "debit variabil de agent frigorific". In principiu ambele functioneaza la fel si sunt cai extrem de eficiente, sigure, economice pentru a raci sau incalzi cladiri. Debitul de refrigerant este adaptat foarte precis pentru a satisface cererea de incalzire sau racire a cladirii, astfel se economiseste energie. Pe scurt, sunt probabil cele mai bune sisteme disponibile pentru aplicatii medii si mari.

Inverter
Este folosit pentru a modifica frecventa curentului cu care este alimentat un compresor, fiind astfel posibila modificarea turatiei acestuia. Aceasta inseamna ca se poate modifica debitul de agent frigorific care circula prin instalatie permitand modificarea capacitatii aparatului.

Echipamentul de aer conditionat nu functioneaza
Una din cele mai uzuale cauze este intreruperea alimentarii cu curent electric. Verificati daca siguranta este buna in tabloul electric sau aparatul este bagat in priza. O alta cauza este blocarea filtrelor de aer, verificati daca sunt curate. Consultati si manualul de intructiuni - uneori ajuta. Daca in continuare aparatul nu porneste, sunati la service.

Revizia periodica
Aparatele de aer conditionat au nevoie de revizie periodica pentru a functiona in siguranta si cu o eficienta optima. Pentru a explica simplu, comparati cu un autoturism care are parti in miscare, acesta va functiona in siguranta si eficient numai daca se fac revizii periodice.

Freonul – periculos ?
In principiu, toti agentii frigorifici utilizati de catre persoane competente nu vor fi niciodata eliberati in atmosfera, astfel incat sa dauneze stratului de ozon, dar accidente se mai intampla. De aceea se dezvolta noi agenti frigorifici, cum ar fi R410A si R407C considerati agenti frigorifici ecologici.

Se poate transmite legionella de la aparatul de aer conditionat?
Este putin probabil, dar poate fi luata de la aparate de aer conditionat care sunt prost intretinute. La reviziile periodice, tehnicienii de service folosesc substante speciale pentru neutralizarea biologica a aparatelor.

Diferenta intre climatizare si aer conditionat
Climatizarea acopera multe lucruri, dar in principal se refera la incalzire, racire, ventilare, aport de aer proaspat, filtrare si controlul umiditatii.
Aer conditionat inseamna doar racirea aerului pentru imbunatatirea confortului.
 

Glosar de Termeni

Freon

= Agent frigorific care merge spre unitatea interioara.

 

AGENTUL FRIGORIFIC

= Agentul frigorific cel mai utilizat in prezent este R-410A care asigura functionarea aparatului de aer conditionat in conditii de consum minim de energie electrica, fiind si ecologic in acelasi timp.

 

COMPRESORUL

= Compresorul este cel care pompeaza agentul frigorific prin sistem, este inima aparatului. Inainte de compresor, agentul frigorific este gaz cu presiune joasa. Prin comprimare, gazul devine lichid, se incalzeste si circula prin condensator.

 

SPLIT

= acele aparate de aer conditionat care au o unitate exterioara si una interioara.

 

DUBLUSPLIT

= acele aparate de aer conditionat care au o unitate exterioara si doua unitati interioare.

 

MULTI-SPLIT

= acelea aparate de aer conditionat care au o unitate exterioara si mai multe unitati interioare.

 

DC INVERTER

= Sistemul DC Inverter presupune un sistem ed comanda digital impreuna cu un nou tip de compresor care isi modifica turatia si implicit capacitatea in functie de diferenta dintre temperatura setata si temperatura ambientala. Astfel, cand se porneste aparatul, puterea compresorului este maxima, iar odata cu apropierea de temperatura setata capacitatea acestuia scade pentru a mentine temperatura setata. In acest mod se obtine un consum de energie redus cu 30% fata de un aparat obisnuit, un zgomot redus, cat si functionarea pe functia de incalzire pina la temperaturi exterioare de -15°.

 

CONSOLA

= Suportul pe care este asezata unitatea exterioara.

 

TRASEU FRIGORIFIC

= Setul de tevi care fac legatura intre unitatea interioara si unitatea exterioara. Lungimea standard, inclusa in pretul modelor split, este de 4m, iar tevile folosite sunt din cupru.
 

FILTRU FOTOCATALIZATOR

= Filtreaza aerul si elimina o varietate de mirosuri printre care si mirosul neplacut de tutun. Acest filtru cu efect dezodorizant, daca este expus la soare, se va regenera. Detine un triplu efect dezodorizant.

 

FILTRU ESF

= este format dintr-un strat de carbon activ ce retine praful, bacteriile, mirosul de tigara si un strat electrostatic ce absoarbe mirosurile neplacute.

 

FILTRU 3 IN 1

= Acest filtru are un triplu efect: (1) protectie anti-alergeni (opreste particolele de polen, insecte mici, etc), (2) protectie anti-virus, (3) anti-bacterian si anti-mucegaiuri (eficient impotriva bacteriilor Staphylococcus Aureus, a mucegaiurilor si a ciupercilor).

 

FILTRU ELECTROSTATIC

= In Filtrul electrostatic sunt distruse particulele mici si microscopice (bacterii, spori si particule organice, praf uscat, fum de tigara si orice tip de praf atmosferic). Este capabil sa genereze un camp electrostatic puternic, astfel ca impuritatile din aer vor fi retinute.

 

FILTRU CATECHIN

=Filtru lavabil, cu un extract natural din ceai verde denumit Catechin, va impiedica dezvoltarea bacteriilor si a mirosurilor, in timp ce neutralizeaza efectul de miros de tigara si alte particule crescand astfel calitatea aerului din incapere.

Catechin-ul este un ingredient ce se gaseste in frunzele de ceai verde. Este bine cunoscut pentru efectele sale medicale precum anti-cancerigen, anti-virus, anti-alergic etc.

 

Filtru tratat cu catechin

Filtru netratat cu catechin

Dupa 6 ore de functionare

Dupa 6 ore de functionare

98% din virusii capturati sunt inactivati

Virusii capturati sunt activi in continuare

       

 

MOD INTELIGENT DE DISTRIBUTIE A AERULUI – 3D

= Sistemul de directionare a aerului 3D este capabil sa distribuie aerul, atat orizontal cat si vertical in mai multe moduri actionate automat din telecomanda.

 

GENERATOR UV

= razele UV previn aparitia si elimina microorganismele din aer.


 
 
Informatii


www.EuroSistems.ro - Magazin Online - componente si sisteme IT & C, Sisteme de Supraveghere Video si aparate de Aer Conditionat, pentru casa sau afacerea dumneavoastra. Preturi excelente!
www.EuroSistems.ro - gasiti la noi orice notebook, laptop, calculator, sistem, componente it, periferice it, echipament audio, foto sau video, monitor led sau monitor lcd, consumabile din sfera it, navigatie GPS, cu si fara harta, jocuri, produse pentru retea, software cu licenta, precum un sistem de operare, office sau antivirus, telefon, articole supraveghere din sfera CCTV, precum: camere de supraveghere, DVR, camera tip dom (dome), lentila pentru camera video, sursa profesionala pentru supraveghere si aparate de aer conditionat, etc..
www.EuroSistems.ro - Va asteptam la noi pentru laptop-uri, calculatoare, componente IT, audio, foto, periferice, monitoare, consumabile, sisteme supraveghere si aparate aer conditionat la un pret excelent.
In cadrul departamentului de climatizare efectuam si instalare aer conditionat (montaj aer conditionat), precum si service aer conditionat si garantie aer conditionat pentru aparatele deja instalate, pentru moment doar in Galati si Braila. Tot in cadrul acestui departament putem face completare cu freon, fie ca este R407, R407C, R410, R410A sau chiar mai vechiul R22.
Transport Gratuit in Galati